Årets Talentpris 2015

Danmarks Bedste Specialbrød og Bagte Tærte

For bager og konditorlærlinge

Den 1. oktober begyndte en brød- og kagekonkurrence for bager- og konditorlærlinge, der 22. september 2015 går på 3. skoleperiode eller derover på en af landets 5 fagskoler.  

Formålet med konkurrencerne er at sætte fokus på og fremme produktudvikling hos branchens yngre udøver til gavn og glæde for den enkelte elev og også virksomhederne. Produktudvikling og høj faglig kvalitet er hovedhjørnestenene, hvis vi som fag forsat skal klare os om forbrugerne gunst.

Konkurrencen er et enestående samarbejde mellem landets bager- og konditorfagskoler, BKD samt Valsemøllen og Odense Marcipan. Det er vort håb at landets bageri- og konditorivirksomheder vil bakke op om initiativet og motivere lærlingene til at deltage i konkurrencerne.   

Indleveringskonkurrence
Årets Talent er en indleveringskonkurrence, hvor udviklingen af opskrifterne foregår løbende året igennem som led i fagskolernes undervisning i faget produktudvikling. Det vil være muligt at tilmelde sig helt frem til 1. september 2015.

Hver lærling kan deltage med et produkt i hver kategori. De tilmeldte specialbrød og bagte tærter produceres derhjemme eller på skolerne og indleveres onsdag den 9. september på Kold College. Her vil to fagjuryer udpege de tre bedste produkter i hver kategori. Vinderne og virksomhederne offentliggøres på Rådhuspladsen i København den 22. september 2015 i forbindelse med finalen i Danmarks Bedste Brød og Kager.

Inspirationen til produktudviklingen kan komme fra det hjemlige bageri eller konditori. Udviklingen af produkterne kan primært foregå som led i fagskoleklassernes undervisning i faget produktudvikling. Men kan også udvikles derhjemme. De tilmeldte produkter vil blive bedømt af to fagjuryer, hver bestående af henholdsvis tidligere vinder i Danmarks Bedste.

Læs meget mere - og tilmeld dig her.