Ny talentkonkurrence for bager- og konditorlærlinge

Som en videreudvikling af konceptet Danmarks Bedste Brød og Kager har BKD i samarbejde med Valsemøllen, Odense Marcipan og landets 5 fagskoler udviklet konkurrencen ”Talentpris 2015” for de ældste klassetrin af branchens bager- og konditorlærlinge…

Talentpris 2015 er åben for de elever, der går på 3. skoleperiode eller derover på konkurrencens finaledag, som er tirsdag den 22. september 2015. Hensigten med initiativet er bl.a.:

•    At sætte fokus på produktudvikling tidligt i uddannelsesforløbet
•    At motivere lærlingene til produktudvikling 
•    At forøge produktudviklingen hos lærestederne   
•    At formidle budskabet til forbrugerne via medierne 
•    At hædre dygtige unge fagfolk og deres læresteder

Der konkurreres sideløbende i 2 kategorier, henholdsvis et specialbrød og en bagt tærte. Produktudviklingen sker på landets fagskoler i forbindelse med klasseundervisningen. 

Konkurrence over lang tid
Tilmelding til konkurrencen sker i samarbejde mellem skolerne og eleverne på et tilmeldingsskema der er tilgængeligt her i perioden 1. oktober 2014 frem til 1. september 2015.
Skulle en tilmeldt lærling skifte lærested i konkurrenceforløbet er det muligt frem til 1. august 2015 at ændre navnet på den virksomhed man repræsenterer. Dette sker ved fremsendelse af ændringerne direkte til BKD.

Du kan læse meget mere om reglerne og konkurrencen ved at klikke her.

I forbindelse med finalen i Danmarks Bedste Brød og Kager på Rådhuspladsen den 22. september 2015 tildeles vinderen af hver kategori titlen ”Årets Talent”. De tre bedst placerede i hver kategori modtager ved samme lejlighed en gave værdisat efter placering samt en plakette med tekst. Præmiemodtagerne må ved prisoverrækkelsen optræde i fagligt korrekt arbejdstøj. De tre virksomheder, der uddanner de tre bedst placerede i hver kategori, modtager ved samme lejlighed henholdsvis en guld-, sølv- og bronzeplakette til ophæng i butikken.