Danmarks største konkurrence for brød og kager

Konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager har gennem årene udviklet sig til at være Danmarks største og absolut mest prestigefyldte brød- og kagedyst at vinde. Deltagerantallet har da også været stødt stigende gennem de 16 år konkurrencen har været afviklet.
 
Danmarks Bedste Brød og Kager afvikles hvert år med indledende runde over to dage første uge i september i både Jylland og på Sjælland. Finalen afvikles kort derefter på Rådhuspladsen i København.

Der dystes i fire kategorier indenfor brød og tre kategorier indenfor kager.
 
Konkurrencen er åben for faguddannede bagere og konditorer samt lærlinge fra de to fag – eneste krav er, at deltageren er indehaver af eller ansat i et bageri eller konditori med egen butik. Hver deltager kan indlevere maksimalt 1 produkt pr kategori.
 
Ved indledende runde bedømmes alle produkter af flere faglige juryer. For at gøre bedømmelsen så fair som overhovedet muligt, er det de samme juryer, der bedømmer både Øst og Vest for Storebælt.
Juryernes opgave er at finde de 10 bedste produkter indenfor hver kategori. Disse udvalgte 70 produkter går derpå videre til finalen, hvor de endelige vindere findes af to helt nye finalejuryer. I hver finalejury medvirker foruden to faglige repræsentanter også en forbrugerrepræsentant.

 

HOVED-Sponsorer:

 
 
 
 

MEDSPONSOR